Ajuntament Sant Cugat

Parcs Empresarials a Sant Cugat

Sant Cugat Centre de Negocis > Parcs Empresarials a Sant Cugat

Un pol econòmic de primer ordre: els 7 parcs empresarials de Sant Cugat

Amb els seus 7 parcs empresarials Sant Cugat ofereix a persones emprenedores i inversores la millor localització per desenvolupar els seus projectes empresarials al sud d’Europa. A més, disposa d’una potent xarxa de coneixement al territori amb el Sincrotró Alba, el centre tecnològic Eurecat, el Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, ESADE o el Centre d’Alt Rendiment esportiu (CAR) Sant Cugat.

La superfície de sòl industrial a Sant Cugat amb relació al sòl urbà és d’un 46,8%. Per tant, el municipi dedica gairebé la meitat del seu sòl a activitats productives. Són 628,4 ha les que el municipi destina als polígons industrials i es posiciona en el tercer lloc dins de l’àrea metropolitana, només superat per Barcelona i El Prat de Llobregat. (Font: Barcelona Regional 2021).

La ciutat ha creat també un entorn administratiu regulatori obert, transparent i de qualitat, on fem que sigui fàcil la implantació de noves empreses.

Can Sant Joan

Can Sant Joan

És el principal pol d’atracció d’empreses; els principals sectors que el caracteritzen són empreses farmacèutiques, noves tecnologies i serveis. Aquest parc està compartit a la part oest amb Rubí. Connexió amb l’estació FGC Sant Joan.
Can Calopa

Can Calopa

Zona industrial de Sant Cugat (Valldoreix) que connecta amb l’AP7 i llinda amb els municipis de Rubí i Castellbisbal.
Can Ametller

Ca n’Ametller

Zona empresarial llindant amb l’autopista AP7 i la B30, els principals sectors i activitats que s’hi ubiquen són serveis i tecnologies. Connexió amb l’estació FGC Hospital General.
Can Mates

Can Mates

En aquesta zona empresarial té una gran rellevància l’empresa Boehringer Ingelheim, així com la proximitat de l’autopista AP7 i la B30. Connexió amb l’estació FGC Mira-sol.
Can Mamet

Sant Mamet

Zona empresarial amb activitats diverses, serveis, oficines, industrials de baixa intensitat. Connectat amb la carretera de Rubí, l’AP7 i la B30. Connexió amb l’estació FGC Volpelleres.
Can Magi

Can Magí-Can Calders

Aquesta gran àrea engloba EsadeCreapolis, Smart Community Trade Center, Can Magí, Can Calders i Roquetes. Els sectors empresarials que s’hi desenvolupen són diversos, industrial, serveis, tecnològics i d’oficines empresarials.
La Guinardera

La Guinardera

Aquesta zona empresarial, bàsicament de serveis, comercial i oficines compta amb el centre de negocis @Sant Cugat Business Park i està ubicada a prop de l’AP7 i la B30. Connexió amb l’estació FGC Volpelleres.
 

Infraestructures de recerca al servei de l’empresa

ALBA Sincrotró

ALBA Sincrotró

El Sincrotró ALBA és una infraestructura científica de Light Synchrotron de tercera generació, situada a Cerdanyola del Vallès, a només 2 quilòmetres de Sant Cugat. Es tracta d’una de les instal·lacions de recerca més importants del sud d’Europa, un complex d’acceleradors d’electrons que produeix llum sincrotró i que permet visualitzar l’estructura atòmica de la matèria, així com l’estudi de les seves propietats. Trobi més informació a: https://www.cells.es
CAR Sant Cugat

Centre d’Alt Rendiment esportiu Sant Cugat

El CAR Sant Cugat és un equipament de referència al sud d’Europa, que ofereix una formació integral als esportistes, tant en la vessant acadèmica com en l’esportiva. Disposa de tots els elements necessaris per donar resposta a les necessitats dels seus usuaris, des d’equipaments i instal·lacions fins a residència o centre d’estudis amb professorat altament qualificat, per a poder compaginar els entrenaments amb el dia a dia acadèmic. Trobi més informació a: https://www.car.edu
 

Sectors que són motor econòmic

Les oportunitats de negoci a Sant Cugat són molt variades. Destaca la seva especialització en els sector de la salut, la indústria biotecnològica i farmacèutica, les activitats tecnològiques, les assegurances i la banca. Unes indústries que són pol d’atracció de capital internacional, i amb una contrastada tendència de creixement. Empreses com HP, Boehringer, Grifols, Europastry, Naturgy, Ferrer, Banc Sabadell, Epson, Roche, GFT, Bureau Veritas, Endress & Hauser, Gutmar, JJuan i Ricoh, entre d’altres generen més de 65.000 llocs de treball.