Ajuntament Sant Cugat

Sant Cugat ciutat innovadora

Sant Cugat Centre de Negocis > Sant Cugat ciutat innovadora

Sant Cugat és un model de qualitat de vida i generació de riquesa, i ha definit l’objectiu de convertir-se en ciutat innovadora, reforçant l’enfoc en la innovació social, cultural i empresarial i la sostenibilitat amb el compromís de desplegar solucions de futur juntament amb les empreses instal·lades a Sant Cugat, una Smart City a prop de Barcelona.

Creació de start-ups a prop de Barcelona

Barcelona és l’àrea de referència de creació de start-ups de tecnologia del sud d’Europa, i Sant Cugat hi participa de ple amb la seva oferta empresarial que atrau a persones emprenedores i multinacionals tecnològiques i biomèdiques d’arreu del món. Som una ciutat innovadora, que crea coneixement i acull les tendències empresarials a nivell mundial, en un entorn intel·ligent que beneficia el creixement empresarial i millora la vida dels seus habitants.

Des de l’Ajuntament promovem l’arribada a Sant Cugat de noves empreses, oferim serveis d’informació i assessorament, i gràcies a la nostra xarxa de negocis, sòlida i multisectorial, la ciutat és un entorn idoni per a la innovació i el desenvolupament empresarial.

 

Persones emprenedores a Sant Cugat

Startups com ANACONDA BIOMED, ADN INSTITUT o TRAVEL SAX tenen la seva seu a la ciutat, una aposta estratègica que referma el posicionament de Sant Cugat en l’emprenedoria. Són companyies que valoren l’aposta de la ciutat per la sostenibilitat i el medi ambient, així com la proximitat a Barcelona.

Algunes de les grans companyies internacionals que són referents en la indústria farmacèutica i biomèdica com GRIFOLS, ROCHE o BOEHRINGER o líders en l’àmbit de la innovació tecnològica com ara RICOH, GFT, EPSON o HP també han escollit Sant Cugat per instal·lar-se; un ecosistema de petites i grans empreses que conviuen amb una oferta de talent i qualitat de vida.

 

Economia social

Sant Cugat treballa pel foment i l’enfortiment de l’economia social amb diferents iniciatives socioeconòmiques, entre les qual destaca el Concurs d’Emprenedoria i Economia Social que premia diferents projectes amb impacte social a la ciutat.

Les iniciatives s’emmarquen en el Pla Director de l’Economia Social elaborat en col·laboració dels diversos actors socioeconòmics del territori que té per objectiu marcar les directrius i línies d’acció prioritàries a seguir com visibilitzar i promoure l’emprenedoria d’Economia Social o la seva professionalització.

Equipaments que fomenten oportunitats de negoci

Library Living Lab

Library Living Lab

El Library Living Lab potencia la relació fluida entre persones investigadores, les persones usuàries de la biblioteca, l’administració publica, les empreses i les entitats interessades en el món de la cultura. Es tracten diferents àrees temàtiques, com ara: noves formes d’interacció home-màquina, ús de la realitat augmentada i impressió 3D. A partir d’un repte social, es proposa una solució tecnològica i es presenta un retorn a la societat.
Sant Cugat Business Park

@Sant Cugat Business Park

És un centre de negocis modern, amb espais molt ben equipats a disposició d’empreses, persones emprenedores i grans corporacions. Situat en una zona d’alta activitat econòmica, la seva polivalència permet adaptar-se tota mena d’activitats formatives i de gestió empresarial.
esade creapolis

ESADECREAPOLIS i Rambla de la Innovació

Parc empresarial i d’innovació ubicat al campus d’Esade Business School. Aquest espai genera un ambient únic entre la universitat i el món empresarial. Les empreses disposen d’una gran varietat de serveis d’innovació i oportunitats de creixement com la Rambla de la innovació: 5 laboratoris que combinen educació amb innovació i experimentació. Un camí circular que va des de la concepció d’una nova idea (Fusion Point), fins a la investigació i la prova de la viabilitat de la idea (Decision Lab), a la fabricació de prototips (Fab Lab), a la definició d’un model de negoci (EGarage), i finalment a la creació i implementació d’una empresa (EWorks).
Sant Cugat Trade Center

SC Trade Center

Aquest centre de negocis destaca pel seu caràcter innovador i sostenible, amb més de 100 oficines equipades, espais de treball compartit i un centre d’emprenedoria público-privat. Ofereix connectivitat a les empreses amb seu als diferents parcs empresarials de la ciutat, i facilita noves sinèrgies i oportunitats de negoci. També té seus a Barcelona i Rubí.
 

Networking a Sant Cugat

Fòrum Tribuna Sant Cugat Empresarial

Fòrum Tribuna Sant Cugat Empresarial

Sant Cugat és punt de trobada persones empresàries i executives de tots els àmbits, gràcies a l’impuls de l’organització Sant Cugat Empresarial, que organitza trobades professionals per analitzar diferents àmbits de l’economia internacional. En aquest sentit, el Tribuna Sant Cugat Empresarial és un dels escenaris de referència empresarial i networking més destacats, amb vocació internacional. Trobi més informació a: https://santcugatempresarial.cat/tribuna
Jornada emprenedoria Sant Cugat

Jornada d’emprenedoria de Sant Cugat

La Jornada d’Emprenedoria s’ha consolidat com a referent a la comarca i al conjunt de Catalunya amb una participació de prop de 5.000 persones. Està organitzada per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Trobi més informació a: https://www.jornadaemprenedoria.com
Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat

La Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat

L’associació XDESC impulsa projectes professionals i negocis escoltant les necessitats de les sòcies, oferint formació continuada, afavorint espais de trobada i de treball cooperatiu i posant a la seva disposició eines i recursos. Trobi més informació a: https://xarxaemprenedoressc.cat